Udstillingen Vintersol – en sanselig udstilling for børn og voksne bliver vist på Sophienholm i Lyngby i perioden 1. december 2014 – 11. januar 2015. Udstillingen har flere kunstneriske udtryksformer i billedkunst, skulpturer, film og performance – og er tilrettelagt med henblik på at skærpe børns og unges iagttagelsesevne og oplevelse af kunst, uden at der gås på kompromis med udstillingens kunstneriske kvalitet og attraktion for voksne besøgende.

De udstillende professionelle kunstnere er – eller har været – tilknyttet værkstedet på Statens Museum for Kunst, hvor de har beskæftiget sig med børn og billedkunst. Ved fremstillingen af deres egne værker til kunstudstillingen under fællestemaet Vintersol, har de derfor kunnet trække på deres erfaringer herfra.

blog_vintersol_03

blog_vintersol_01

blog_vintersol_02

Jeg havde et ophold på Statens Værksteder, hvor jeg arbejdede på et nyt animeret værk med titlen Ginnugagab, som bliver vist på udstillingen. Ordet Ginnugagab stammer fra den nordiske mytologi. I den nordiske mytologi ligger rimtågen over Ginnungegab, som er et uhyre svælg – et tomrum, hvor flammehavet fra Muspelheim og kulden og vandet fra Nifheim mødes før jorden bliver skabt.

I rummet på Sophienholm hænger transparente lag af stof fra gulv til loft og skaber en gennemgang. Rummet er “rimtågen” og ud af den vokser der væsener og historier, som man bliver en del af, når man bevæger sig igennem rummet. Man kan læse om min arbejdprocess på dette link: http://svfk.dk/?page_id=205&project=11959