Plantefarve og plantetryk kursus

Vi er omgivet af naturlige farvestoffer, som med lidt kendskab er meget givende at arbejde med. Med udgangspunkt i naturen omkring os og efter årstiden, vil vi på kurset selv fremstille farver. Vi udvinder en blæk, som er en tynd flydende farve, hvor vi har udtrukket farven fra planter, bær og agern. Farveblækken bruges til at male og tegne på papir. Plantefarver kan være svære at styre og det vil derfor være et eksperimenterende laboratorium. Der vil være vejledning undervejs og man får udleveret et kompendium med mange råd og tips. Workshoppen foregår i Raadvad, som ligger lige op af skoven og ved en smuk sø. Dette giver en unik mulighed for at man selv at sanke sine planter. Så tag tøj på til en tur i skoven.

Dag et:

Formiddagen starter med på at samle plantemateriale og få sat en gryde i kog. Mens der brygges, vil det alkymistiske laboratorium blive sat i gang. Alle vil lære at ændre farvernes ph værdier og udforske hvor mange farvenuancer, der kan laves ud fra tre forskellige planter eller bær. Efter frokost skal plantemassen sies fra og koges ind til en stærkere farveblæk. Derud over skal der plukkes planter og lægges i pres til næste dag.

Dag to:  På dag to vil blive muligt at arbejde med to forskellige plantetryk teknikker. Der vil være en introduktion til at lave aftryk med pressede planter ved brug af en varmepresse og som kræver brug af syntetisk fremstillede farver. Den anden teknik kaldes naturtryk og går ud på at fortykke plantefarven fra lørdagen og påføre den på planterne rulle lave et direkte tryk på papir. Dagen kan også bruges til at male billeder med den fremstillede plantefarve.

Praktisk:

Hold størrelsen vil være i forhold til de officielle anvisninger. Pt er det 10 personer.

Sted: Raadvad Naturskole, Raadvad 50, 2800 Kgs. Lyngby 

Tilmelding og datoer i 2021

Dato: 28-29 august 2021 lørdag og søndag 10.00 -15.00

Tilmelding her: 

Pris DKK 1600
Dette kursus er både for for dig, som allerede har deltaget på et plantefarve kursus og som gerne vil have tid til at fordybe sig i teknikken. Weekenden vil være mindre struktureret og lægger op til at du kan arbejde videre med dit eget arbejde med de nye teknikker. Det vil være muligt både at arbejde med plantefarver og med plantepressen.

 Alle materialer og mad indgår i prisen på kurserne. Medbring  to tomme syltetøjsglas.

Forplejning: Der vil være kaffe og te og en lækker varm vegetarisk frokost. 

Transport muligheder:

Man kan komme dertil via tog til Klampenborg station og cykle 15 min. igennem skoven.

Med bil fra Kbh til Raadvad. Kør af Helsingør Motervejen og tag afkørslen mod Hjortekær og senere mod Raadvad.

S-tog til Lyngby St og derefter bus til Raadvad. Kører dog ikke så ofte.

Hvis du har spørgsmål så ring til  Cecilia på mobil 20919097

 

Tilmelding og aflysning:

Tilmeldingen er bindende. Pengene gives ikke retur ved sygdom eller aflysning, men man er velkommen til at videregive eller sælge sin plads.

 

 

Kursist udtalelse:

“Workshoppen om plantebaseret farve har været en spændende og øjenåbnende oplevelse for mig. På workshoppen delte Cecilia Westerberg gavmildt ud af sin store viden om og metoder til at begynde sin egen farveproduktion af planter – både vilde planter fra naturen omkring Raadvad og af planter og frugter. Vi fik de første erfaringer med at lave planteafkog og omsætte dem til de smukkeste flydende farver på papir, hvor vi også afprøvede hvordan farven kan videreudvikles med syre og base. Jeg er overrasket over, hvor enkelt det er at fremstille sin egen farve og hvor stort et potentiale der er i forhold til at eksperimentere med de farver, som vores natur kan give os. Efter workshoppen ser jeg også pludselig naturen omkring mig med helt nye øjne, nysgerrig på hvad hver lille plante vil dele med mig. Jeg kan på det varmeste anbefale Cecilias workshop. “

Mette Jeppesen