Plantebaseret blækfarve og plantetryk kursus

Vi er omgivet af naturlige farvestoffer, som med lidt kendskab er meget givende at arbejde med. Med udgangspunkt i naturen omkring os og efter årstiden, vil vi på kurset selv fremstille farver . Vi udvinder en blæk, som er en tynd flydende farve, hvor vi har udtrukket farven fra planter, bær og agern. Farveblækken bruges til at male og tegne på papir. Plantefarver kan være svære at styre og det vil derfor være et eksperimenterende laboratorium. Der vil være vejledning undervejs og man får udleveret et kompendium med mange råd og tips. Workshoppen foregår i Raadvad, som ligger lige op af skoven og ved en smuk sø. Dette giver en unik mulighed for at man selv at sanke sine planter. Så tag tøj på til en tur i skoven.

Dagen vil bestå af en kort sanke tur, hvor du kan finde planter at arbejde med. Du kan også selv medbringe blomster og planter hjemmefra. Derefter sætter vi gryderne i kog og mens de simrer, vil du lære at arbejde med ph-ændrende midler i bær og frugt farve. Derefter koger vi plantefarver ind til en koncentreret blæk. Der bliver også tid til at male frit med farverne og det som du har lært.

Næste dag vil starte med en introduktion til eco-tryk, som er en plante trykmedtode, som består af at lægge en plante på papir i pres og koge  dem i en time. Plantens egen farve og kontur vil blive overført til papiret. Når papiret er tørt, kan man med fordel tegnebog male videre på det. Når der er sat over til plantetryk, kan man enten forsætte med at male med farven fra dagen før og lære det at kende eller forsætte med at koge nye farver.

Der vil blive serveret en lækker vegetarisk frokost udenfor.

Materialer og mad indgår i prisen på kurserne. Medbring dog to tomme syltetøjsglas og ekstra papir, hvis du planlægger en større produktion.

Workshoppen er fra 10-15 både lørdag og søndag.

Kursusdatoer og tilmedling på billetto:

Læs mere om kurserne og book på Billetto ved at trykke på kurset.

21-22 maj 2022: Plantefarve og tryk workhop

11-12 juni 2022 Plantefarve og tryk workhop

Tilmelding og aflysning: Tilmeldingen er bindende. Cecilia er altid i sin ret til uanset årsag at aflyse workshoppen og pengene tilbagebetales. Pengene gives ikke retur ved sygdom eller egen aflysning, men man er velkommen til at videregive eller sælge sin plads.

 

Transport muligheder:

Man kan komme dertil via tog til Klampenborg station og cykle 15 min. igennem skoven.

Med bil fra Kbh til Raadvad. Kør af Helsingør Motervejen og tag afkørslen mod Hjortekær og senere mod Raadvad.

S-tog til Lyngby St og derefter bus til Raadvad. Kører dog ikke så ofte.

Hvis du har spørgsmål så ring til  Cecilia på mobil 20919097

Kursist udtalelse: “Workshoppen om plantebaseret farve har været en spændende og øjenåbnende oplevelse for mig. På workshoppen delte Cecilia Westerberg gavmildt ud af sin store viden om og metoder til at begynde sin egen farveproduktion af planter – både vilde planter fra naturen omkring Raadvad og af planter og frugter. Vi fik de første erfaringer med at lave planteafkog og omsætte dem til de smukkeste flydende farver på papir, hvor vi også afprøvede hvordan farven kan videreudvikles med syre og base. Jeg er overrasket over, hvor enkelt det er at fremstille sin egen farve og hvor stort et potentiale der er i forhold til at eksperimentere med de farver, som vores natur kan give os. Efter workshoppen ser jeg også pludselig naturen omkring mig med helt nye øjne, nysgerrig på hvad hver lille plante vil dele med mig. Jeg kan på det varmeste anbefale Cecilias workshop. “

Mette Jeppesen