Plantefarve og plantetryk kursus

14-15 november
 

Pris DKK 1600

Vi er omgivet af naturlige farvestoffer, som med lidt kendskab er meget givende at arbejde med. Med udgangspunkt i naturen omkring os og efter årstiden, vil vi på kurset selv fremstille farver. Vi udvinder en blæk, som er en tynd flydende farve, hvor vi har udtrukket farven fra planter, bær og agern. Farveblækken bruges til at male og tegne på papir. Plantefarver kan være svære at styre og det vil derfor være et eksperimenterende laboratorium. Der vil være vejledning undervejs og man får udleveret et kompendium med mange råd og tips.
Workshoppen foregår i Raadvad, som ligger lige op af skoven og ved en smuk sø. Dette giver en unik mulighed for at man selv at sanke sine planter. Så tag tøj på til en tur i skoven.

Dag et:

Formiddagen starter med på at samle plantemateriale og få sat en gryde i kog.

Mens der brygges, vil det alkymistiske laboratorium blive sat i gang. Alle vil lære at ændre farvernes ph værdier og udforske hvor mange farvenuancer, der kan laves ud fra tre forskellige planter eller bær. Efter frokost skal plantemassen sies fra og koges ind til en stærkere farveblæk. Derud over skal der plukkes planter og lægges i pres til næste dag.

Dag to:

Plantetryk

På dag to vil blive muligt at arbejde med to forskellige plantetryk teknikker.

Varmepresse

Der vil være en introduktion til at lave aftryk med pressede planter ved brug af en varmepresse og som kræver brug af syntetisk fremstillede farver. 

Naturtryk

Den anden teknik kaldes naturtryk og går ud på at fortykke plantefarven fra lørdagen og påføre den på planterne rulle lave et direkte tryk på papir.

Dagen kan også bruges til at male billeder med den fremstillede plantefarve.

Praktisk:

Alle materialer og mad indgår i prisen. Medbring  to tomme syltetøjsglas.

Forplejning: Der vil være kaffe og te og en lækker varm vegetarisk frokost.


Transport muligheder:

Man kan komme dertil via tog til Klampenborg station og cykle 15 min. igennem skoven.

Med bil fra Kbh til Raadvad. Kør af Helsingør Motervejen og tag afkørslen mod Hjortekær og senere mod Raadvad.

S-tog til Lyngby St og derefter bus til Raadvad. Kører dog ikke så ofte. 

Hvis du har spørgsmål så ring til  Cecilia på mobil 20919097

Aflysning:

Tilmeldingen er bindende. Pengene gives ikke retur ved sygdom eller aflysning, men man er velkommen til at videregive eller sælge sin plads.

Kursist udtalelse:

“Workshoppen om plantebaseret farve har været en spændende og øjenåbnende oplevelse for mig. På workshoppen delte Cecilia Westerberg gavmildt ud af sin store viden om og metoder til at begynde sin egen farveproduktion af planter – både vilde planter fra naturen omkring Raadvad og af planter og frugter. Vi fik de første erfaringer med at lave planteafkog og omsætte dem til de smukkeste flydende farver på papir, hvor vi også afprøvede hvordan farven kan videreudvikles med syre og base. Jeg er overrasket over, hvor enkelt det er at fremstille sin egen farve og hvor stort et potentiale der er i forhold til at eksperimentere med de farver, som vores natur kan give os. Efter workshoppen ser jeg også pludselig naturen omkring mig med helt nye øjne, nysgerrig på hvad hver lille plante vil dele med mig. Jeg kan på det varmeste anbefale Cecilias workshop. “

Mette 

Plantefarve kursus for voksne i Sønderjylland

Augustiania Kunsthal
17. oktober 12-16
 
Cecilia Westerberg er aktuel med udstillingen ‘Herbarium  – en samtale med planter’. Hun afholder lørdag den 17. oktober en workshop på Augustiana, hvor du som deltager selv kan prøve at udtrække flydende farve fra planter og frugter og derefter male billeder med farven.

Plantefarver kan være svære at styre og workshoppen bliver derfor et eksperimenterende laboratorium.  Du vil prøve at koge dit eget planteudtræk, arbejde med at ændre farven ved at tilføre forskellige tilsætninger som eddike, salt og natron samt male dit eget billede med farven på akvarelpapir. Der vil være vejledning undervejs med mange gode tips.

Vi er omgivet af naturlige farvestoffer, som med lidt kendskab er givende at arbejde med. Det er en fantastisk måde at forbinde sig med naturen på. Workshoppen kommer til at handle om at se på planter ud fra et farve og æstetisk perspektiv og om hvordan man har brugt dem til at farve med igennem tiden.

Workshoppen vil både foregå udenfor, når der skal indsamles plantemateriale og indenfor, når der skal udvindes plantefarve og males billeder, så tag tøj på efter vejret. Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, alle er velkomne.